Informare

46 DE NOI AFACERI INFIINTATE SI DEZVOLTATE PRIN PROIECTUL START LA ANTREPRENORIAT / data: 2013-05-22

2013-05-22

Asociația Europeană pentru o Viață mai Bună a organizat în data de 22 mai 2013 la Pitești conferința de închidere a proiectului Start la antreprenoriat – Reducerea șomajului prin stimularea dezvoltării de noi afaceri din rândul șomerilor și crearea de noi locuri de muncă. Obiectivul proiectului a fost dezvoltarea resurselor umane prin sprijinirea și promovarea antreprenoriatului în regiunile București-Ilfov, Vest și Sud-Muntenia, în vederea accesului și dezvoltării sustenabile în ocupare, pe o piață a muncii flexibilă și inclusivă.

La conferință au participat reprezentanți ai partenerilor, actorilor și autorităților locale implicate în implementare, precum și beneficiari, șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă, care și-au înființat noi afaceri cu sprijinul financiar și consilierea oferite prin proiect. Aceștia din urmă au vorbit despre experienţa avută în proiectul START la Antreprenoriat!, cât şi despre planurile lor de viitor.

La nivelul celor trei regiuni au fost demarate și dezvoltate un număr de 46 de noi afaceri, având obiecte de activitate variate, precum: design vestimentar handmade, soluții și servicii IT, croitorie, servicii florale, agenție imobiliară, fotografie evenimente, agenție turistică, vânzări confecții, amenajare spații verzi. Printre alte rezultate înregistrate se numără: instruirea a 101 șomeri tineri în domeniul dezvoltării personale, formarea profesională continuă pentru 300 de beneficiari pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale, 32 de persoane care și-au găsit un loc de muncă.

"Ne bucurăm că într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic am reușit să sprijinim dezvoltarea antreprenoriatului ca alternativă pentru oamenii cu abilităţi deosebite, care pot să îşi construiască propria afacere. Numărul mare de solicitări venite de la beneficiari pentru activitățile pe care le-am organizat ne încurajează să demarăm inițiative similare în viitor pentru creșterea accesului la piața muncii și oferirea de oportunități șomerilor.” a declarat Moschos Panagiotis, Președinte, Asociația Europeană pentru o Viață mai Bună.

Proiectul Start la antreprenoriat – Reducerea şomajului prin stimularea dezvoltării de noi afaceri din rândul şomerilor şi creare de noi locuri de muncă! este o iniţiativă care și-a propus să contribuie la îmbunătăţirea competenţelor antreprenoriale ale şomerilor şi la creşterea şanselor de ocupare prin demararea unei afaceri. Totodată, proiectul a contribuit la consolidarea capacităţii la nivel regional şi local de a susţine iniţiative de promovare a antreprenoriatului ca soluţie de integrare pe piaţa muncii a şomerilor, mai ales a şomerilor tineri şi a şomerilor de lungă durată.

Proiectul a fost implementat de Asociația Europeană pentru o Viață mai Bună în parteneriat cu Asociația Europa pentru Dezvoltare Umană, TEAM Consulting SRL, SC CARDINAL JOBS SRL, SC SYNTHESIS Management Consultants SMC SRL, DIASTASI Training and Consulting Services şi s-a derulat în perioada august 2010 – mai 2013, cu un buget de 16.235.568,34 lei, fiind co-finanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Investeşte în oameni! Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la Asociația Europeană pentru o Viață mai Bună – AEVB, persoană de contact: Moschos Panagiotis – Președinte, adresa de contact: Bdul George Coşbuc nr. 42 – 44, etaj 2, biroul nr. 1, sector 5 București, tel: 031 432 8434, email: office@aevb.ro