Formare - Orientare - Consiliere

Consiliere, orientare si dezvoltare profesionala

In cadrul acestei masuri ne-am propus sa furnizam servicii de consiliere si orientare profesionala care sa te ajute sa iti evaluezi nevoiele actuale si sa iti definesti planul de dezvoltare personala si profesionala. In scopul acesta,  selectam 500 de persoane din toate categorile de grup tinta vizate de proiect (someri, someri de lunga durata, tineri someri si persoane aflate in cautarea unui loc de munca).

Dintre acestea, 300 de persoane beneficiaza de formare profesionala in domeniul dezvoltarii de competente antreprenoriale, finalizata cu certificat de competente profesionale acreditat de CNFPA. Activitatea se desfasoara pe tot parcursul proiectului.

Pana in decembrie 2011, am selectat si inregistrat un numar de 130 de persoane din grupul tinta, dintre care 125 au participat deja la activitati de consiliere si orientare profesionala in vederea stabilirii intentiilor de dezvoltare profesionala si personala si a obiectivelor de cariera. Ca urmare a acestor activitati am obtinut 125 de dosare de dezvoltare personala si profesionala, care cuprind: CV-ul candidatului, fisa de evaluare si planul de dezvoltare. In cadrul acestei masuri, pana la sfarsitul lunii februarie 2012 rezultatele intermediare obtinute prin serviciile de consiliere oferite participantilor, pot fi sintetizate dupa cum urmeaza:   pentru regiunea Vest, dintr-un numar total de 170 de persoane care au beneficiat de servicii de orientare si consiliere, in urma discutiilor cu expertii proiectului nostru, 41 de persoane au fost indrumate sa participe la cursul de scurta durata ”Dezvoltare personala”, 56 de persoane au fost inscrise si au urmat cursul de „Dezvoltare competente antreprenoriale”, iar doua persoane au fost indrumate catre servicii de mediere.   pentru regiunile Sud Muntenia si Bucuresti Ilfov, am consiliat un numar total de 294 de persoane. Pentru 244 de persoane, expertii nostri au recomandat ca fiind necesara inscrierea si participarea la cursul de "Dezvoltare competente antreprenoriale", iar pentru 33 de persoane recomandarea a vizat participarea la cursul de Dezvoltare personala. Pentru servicii de mediere au fost redirectionati un numar de 17 participanti.