Despre noi

AEDU

ASOCIATIA “EUROPA PENTRU DEZVOLTARE UMANA” este o organizatie nonguvernamentala, non-profit, ce si-a propus ca obiectiv general imbunatatirea calitatii vietii si promovarea valorilor umane din Romania, prin sustinere si promovare a unor masuri in domeniile vitale ale existentei cetatenilor. Organizatia si-a propus dezvoltarea si implementarea de masuri si actiuni ce vizeaza dezvoltarea resurselor umane in perspectiva mentinerii si (re)integrarii pe piata muncii a persoanelor defavorizate.

ASOCIATIA are la baza experienta membrilor sai, acumulata in peste 10 ani, in contextul implementarii de proiecte finantate din fonduri de pre- si post-aderare, acorduri bilaterale si Banca Mondiala, inclusiv colaborari, in plan national si european, in directia masurilor ce vizeaza ocuparea fortei de munca si incluziunea sociala. In acest context sunt de enumerat proiecte cum ar fi un proiect bilateral "Servicii de Ocupare si Politica Pietei Muncii in Romania”, in cadrul proiectului Bancii Mondiale „Ocupare si Protectie Sociala”, derulat in perioada 1996-2001, un proiect bilateral derulat in cadrul cooperarii intre Guvernul German si al Romaniei „Implementarea si Monitorizarea PNAO”, 2002-2003, ambele proiecte vizand aspecte privind modernizarea serviciilor de ocupare si transpunerea in Romania a strategiilor UE in domeniu, in perspectiva integrarii pe piata muncii a grupurilor defavorizate.

In cadrul proiectului, expertii AEDU vor fi implicati in activitatile ce vizeaza promovarea initiativelor locale, in special in regiunea Sud-Muntenia, in activitati ce vizeaza informarea si publicitatea si constientizarea grupului tinta in regiunea Sud Muntenia. De asemenea va sprijini masurile active de ocupare in Sud Muntenia si asistarea afacerilor nou infiintate in aceeasi regiune.

Pentru mai multe informatii privind activitatea AEDU va rugam sa accesati www.asoc-edu.ro